Projecten

Het Armoedefonds heeft verschillende projecten opgezet om via lokale hulporganisaties, de minima te ondersteunen. Denk aan onze schoolspullenactie voor schoolgaande kinderen, steunpakketjes voor kwetsbare ouderen en een project om menstruatie-armoede in Nederland een halt toe te roepen. 

Selecteer een project, lees wat wij doen en hoe jij kunt helpen. 

Schoolspullenactie

De zomervakantie is vaak het moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Maar voor veel gezinnen in Nederland zijn de kosten die dit met zich meebrengt moeilijk op te brengen. Met onze Schoolspullenactie helpen we  kinderen die opgroeien in armoede en (voor het eerst) naar de middelbare school gaan. Zij ontvangen voor de zomervakantie, via lokale hulporganisaties, een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro.

Kwetsbare ouderen

Het Armoedefonds maakt zich sterk voor ouderen die leven in armoede. Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen (60 plus) in armoede in de winter, via lokale hulporganisaties, een Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketje aan met daarin o.a. een boodschappenkaart. Met dit tegoed kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. 

Menstruatie-armoede

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis soms geen geld voor menstruatieproducten. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties. We willen vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden.

Volg armoedefonds op social media