Zoek je hulp?

Je bent niet alleen. Ruim 1 miljoen Nederlanders, met een uitkering of inkomen uit werk, hebben moeite hun rekeningen te betalen. Hoewel Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort, is ook hier armoede. Er zijn in Nederland vele lokale hulporganisaties en initiatieven actief die hulp kunnen bieden. Klik op onderstaande knop en zoek naar initiatieven bij jouw in de buurt. 

Waar kun je nog meer terecht: 
Gemeente

Gemeenten ontvangen geld van de Rijksoverheid om inwoners te helpen bij het oplossen van hun schulden. De gemeenten kunnen, binnen het kader van de wet, zelf bepalen hoe zij hulp bieden. Neem contact op met jouw Gemeente en vraag wat zij voor jou kunnen betekenen. 

Kinderen

Samen voor alle Kinderen is een samenwerking tussen Leergeld Nederland, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Zij bieden voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken. Weten of jij in aanmerking komt voor het indienen van een aanvraag? Bezoek dan de website van Samen voor alle Kinderen. 

Nibud – zelf schulden regelen

Wat komt er op je af als je schulden opbouwt? Wat kun je zelf doen?
Beginnende schulden? Met een goed plan kun je eruit komen. Met de invultool van het Nibud maak je een aflosplan.

MIND Korrelatie

MIND Korrelatie is de hulplijn van MIND. Iedereen die te maken heeft met psychische en psychosociale problemen kan bij ons terecht. Onze professionele hulpverleners bieden gratis en anoniem hulp en advies. Iedere werkdag van 9.00 tot 21.00 uur. Je kunt zelf kiezen op welke manier jij het liefste contact wil: per telefoon, chat, WhatsApp of e-mail.