Kwetsbare ouderen

Nel is 69 jaar en woont in Rotterdam. Na een echtscheiding jaren geleden vertrok haar ex-man naar het buitenland, en bleef zij in de schulden achter. Nel werd arbeidsongeschikt door gezondheidsproblemen en staat nu al jaren onder bewind. Ze leeft van 55 euro per week. Dat is soms bikkelen, zeker omdat haar broze gezondheid haar kwetsbaar maakt. Haar kleinkinderen ziet ze de laatste jaren niet meer, omdat haar kinderen het te ingewikkeld vinden dat Nel zo’n klein budget heeft en de kleinkinderen geen cadeautjes kan geven. “Het is pijnlijk en heeft mij heel veel verdriet gedaan”, vertelt Nel. Nel is één van de ouderen die een Ik-denk-aan-jou steunpakketje krijgt.

Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes 

Het Armoedefonds maakt zich sterk voor ouderen die leven in armoede.
Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen (60 plus) in armoede deze winter, via lokale hulporganisaties, een boodschappenkaart aan. Met dit tegoed kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. De boodschappenkaart wordt aangeboden in een brievenbuspakket wat verder is gevuld met een aantal items om hen een hart onder de riem te steken. Waardoor ze het gevoel krijgen ‘iemand denkt aan mij’, ‘ik word niet vergeten’.

Belangrijk aspect van het project is dat ouderen met de boodschappenkaart, zélf kunnen kiezen waaraan ze dit extra budget besteden. In december en januari heeft het Armoedefonds, via lokale hulporganisaties, 9.000 ouderen een steunpakketje kunnen geven. Maar er zijn nog veel meer ouderen die extra steun kunnen gebruiken. De voorbereidingen voor een volgende ronde steunpakketjes voor de winter 2024/2025 zijn al in volle gang. Help je mee?

Word donateur of geef via onze steunpagina aan de Ik-denk-aan-jou steunpakketjes voor ouderen. 

 

Succes van het project

Periode Aantal ouderen geholpen Deelnemende hulporganisaties
winter 2020/2021 5.000 99
winter 2021/2022 7.500 158
winter 2022/2023 8.500 219
winter 2023/2024 9.000 208

Volg armoedefonds op social media

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 1.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.