Huis-aan-huis voorlichting

Voor Stichting Armoedefonds is voorlichting geven aan huis of op straat van groot belang. Het is voor veel mensen niet zichtbaar dat er nog steeds grote armoede heerst in Nederland. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland ondervinden dagelijks de gevolgen van het leven in armoede.  

Onze mensen vertellen je graag meer over armoede in Nederland, het werk van Stichting Armoedefonds en zij kunnen je voorbeelden geven van lokale hulporganisaties en initiatieven die wij ondersteunen. Zij zullen je ook vragen of je het werk van Stichting Armoedefonds wilt ondersteunen via een machtiging. Structurele donateurs die via huis-aan-huis voorlichting binnen komen helpen ons onze activiteiten uit te voeren. 

Waar is Stichting Armoedefonds actief?

Via het wervingsrooster van het CBF kun je op postcode zoeken of er bij jou in de buurt geworven wordt door Stichting Armoedefonds.    
Voor vragen over onze huis-aan-huis activiteiten kun je bellen met 020-2157377. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m zaterdag tussen 09:00 tot 21:00 uur.  

Hoe herkent u de mensen van Stichting Armoedefonds?

De mensen van Stichting Armoedefonds bezoeken diverse wijken in Nederland, zij kunnen zich legitimeren, dragen een pasje en/of keycord van Stichting Armoedefonds, hebben voorlichtingsmateriaal en een tablet bij zich.

Ik heb aan de deur een machtiging toegezegd en ben donateur geworden, wat gebeurt er nu?

Je ontvangt mogelijk binnen 1 week een welkomstgesprek waarin wij je gegevens controleren. Vervolgens sturen wij je een bevestiging per post waarmee we je verwelkomen als donateur van Stichting Armoedefonds. Mochten wij je telefonisch niet kunnen bereiken dan ontvang je binnen 3 weken de bevestiging per post.

Ik heb een machtiging toegezegd en ben donateur geworden, zit ik er nu aan vast?

We hopen dat je Stichting Armoedefonds wilt steunen met een maandelijkse bijdrage voor langere tijd. Je kunt je donateurschap op elk gewenst moment stop zetten, vul het online formulier in om je donateurschap stop te zetten. Je kunt ons ook bellen op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur op telefoonnummer (073) 69 11 229 of stuur een e-mail naar donateurs@armoedefonds.nl met je naam en adresgegevens.

Zetten jullie collectanten in op straat?

Nee, Stichting Armoedefonds haalt geen contant geld op langs de deuren, wij collecteren niet met een collectebus op straat. Helaas is onze naam onlangs wel voor deze praktijken gebruikt. Ook verkoopt Stichting Armoedefonds géén kaarten of andere goederen aan de deur. Wij betreuren het zeer dat er mensen zijn die misbruik maken van onze naam en jouw vrijgevigheid. Wij adviseren geen geld te geven en de politie in te schakelen.

Heb je een andere vraag, kijk dan of deze tussen de veelgestelde vragen staat. Heb je een kacht, dan horen wij dat graag. 
Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur via telefoonnummer (073) 7440181 of stuur een e-mail naar info@armoedefonds.nl.