Nalaten

Een leven in armoede. Helaas de werkelijkheid voor een grote groep mensen in ons land. En wat de reden ook is, armoede zou niet mogen bestaan. Samen verzachten we de armoede en zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. 

Is het niet een fijne gedachte om te weten dat je ook na overlijden anderen kunt helpen? Wil je Stichting Armoedefonds op een bijzondere manier steunen? Door Stichting Armoedefonds op te nemen in je testament kun je ook in de toekomst een groot verschil maken. 

“Ik was zo arm dat ik niet meer te eten had. Ik had echt honger, als ik buiten op straat was en ik zag mensen een broodje eten, liep het water me in de mond. Wilde ik het zo uit hun handen trekken. Het was echt een verschrikkelijke tijd. Maar mensen zagen niet aan me dat ik arm was. Ik was vrolijk aan de buitenkant. Ik had nog wel een dak boven m’n hoofd, maar geen geld voor behang, voor vloerbedekking. Je durft niemand meer thuis uit te nodigen. Ik schaamde me kapot.”

Claudia uit Utrecht

Stichting Armoedefonds opnemen in je testament:

Gaat je voorkeur uit naar een gift in de toekomst? Dan kun je Stichting Armoedefonds benoemen in je testament. Stichting Armoedefonds is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI, dit staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Deze status betekent dat Stichting Armoedefonds geen belasting over een schenking of nalatenschap hoeft te betalen. Je steun komt dus volledig ten goede aan het werk van Stichting Armoedefonds, en daarmee aan mensen zoals Claudia die onze hulp op een menswaardig bestaan écht verdienen.

Wil je meer informatie over het opnemen van Stichting Armoedefonds in je testament?
Vraag dan de informatiebrochure Nalaten aan via 073-7440181 of stuur een e-mail naar nalaten@armoedefonds.nl.
U kunt de brochure ook downloaden via onderstaande knop.

 

Notarisinformatie:

Statutaire naam:                 Stichting Armoedefonds
Statutaire vestiging:            ‘s-Hertogenbosch
Kantoor:                              De Grote Elst 52, 5246JR Rosmalen
Kamer van Koophandel:     55209882
Keurmerk:                           CBF Erkend Goed Doel
ANBI verklaring:                 ANBI status in bezit

Regel je nalatenschap eenvoudig online.
Regel online een testament, legaat, en/of een meerjarige schenking. DoeHetZelfNotaris werkt samen met notarissen in heel Nederland. Door deze samenwerking kun je tegen een laag tarief Stichting Armoedefonds opnemen in een legaat of testament. Er is altijd een notaris bij je in de buurt. Kijk voor het maken van een akte op DoeHetZelfNotaris

Stichting Armoedefonds werkt samen met NuNotariaat. Daar regel je makkelijk, voordelig en in je eigen tempo een testament waarin je Stichting Armoedefonds als begunstigde kunt opnemen. Voor meer informatie bezoek de website van NuNotariaat

Volg armoedefonds op social media