maandag 10 juni 2024

Armoedefonds & A.Vogel samen tegen menstruatiearmoede

 1 op de 10 meisjes in vrouwen in Nederland die in armoede leven hebben te maken met menstruatiearmoede, zij hebben geen geld voor menstruatieproducten. A.Vogel steunt het Armoedefonds in de strijd tegen menstruatiearmoede.

Menstruatiearmoede en het Armoedefonds

1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland hebben te maken met menstruatiearmoede. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via MUP’s (Menstruatieproducten Uitgiftepunten). We willen meisjes en vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden. Daarom bieden we verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons aan. Ook zijn er menstruatiecups, menstruatieondergoed en andere duurzame producten beschikbaar. Met onze ruim 2.300 MUP’s bereiken wij nu zo’n 165.000 meisjes/vrouwen in Nederland.

A.Vogel tegen menstruatiearmoede

A.Vogel steunt het Armoedefonds in de strijd tegen menstruatiearmoede. Per verkochte verpakking van de A.Vogel Menstruatie(1+2*) tabletten, doneert A.Vogel €0,25 aan het Armoedefonds. Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking waarbij we het taboe rond menstruatie doorbreken én samen de strijd aangaan tegen menstruatiearmoede.

Wil jij ook meehelpen in de strijd tegen menstruatiearmoede?

1Duizendblad 2Framboosblad *Evaluatie gezondheidsclaims is lopende. 

Volg armoedefonds op social media