maandag 3 juni 2024

Landelijke Bijeenkomst Armoedehulp 2024

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de Landelijke Bijeenkomst Armoedehulp van het Armoedefonds. Deze dag wordt speciaal georganiseerd voor alle armoedehulporganisaties in Nederland. Tijdens deze dag staan kennis delen en ervaringen uitwisselen centraal.

Het evenement werd bezocht door zo’n 400 hulporganisaties. Er waren gedurende de dag verschillende sessies door inspirerende sprekers. Zo vertelde Michelle van Tongerloo over haar werk als huis- en straatarts en waren er meerdere workshops over verschillende aspecten van fondsenwerven door Walter van Kaam, Jeroen van Bijnen, Nelleke Slaats en Bertram Westera. Ook konden hulporganisaties van Martin Bauman alles leren met betrekking tot een goed bestuur en gaf Renske Mol een workshop over het voeren van moeilijke gesprekken. 

De bijeenkomst was voor de hulporganisaties ook de perfecte gelegenheid om te netwerken en samen het gesprek aan te gaan over armoede in Nederland. 

Een mooie verrassing!

Aan het eind van de dag kregen alle aanwezige hulporganisaties met een ANBI-status een cheque van €750 euro die ze heel goed kunnen gebruiken om hun belangrijke werk voort te zetten. 

Naast de cheque van €750 euro, gingen een aantal hulporganisaties naar huis met nóg een geldbedrag. Zij hebben bij het Armoedefonds een aanvraag ingediend voor een van hun eigen projecten. Dankzij onze donateurs kunnen wij deze mooie projecten steunen! 

Een mooie cheque voor IDO Lelystad voor het opzetten van een luierbank.

Wil je het werk van lokale armoedehulporganisaties ook ondersteunen? 

Volg armoedefonds op social media